dijous, 13 de març del 2008

Resultat eleccions al Congrés de l'Estat Espanyol

Perquè a molts ens agrada comentar-ho, deixo aquí la porta oberta per canalitzar els comentaris i unir-los al nostre bloc. Espero que la gent (vosaltres!) col·laboreu i que aquest bloc torni a bategar.

Total votants: 35.514.671
Abstenció: 8.360.597 (24,68%)
Vots nuls: 162.416 (0,64%)
Vots en blanc: 284.868 (1,12%)

PSOE: 43,64% à 169 escons (+5)
PP: 40,11% à 153 (+5)
CIU: 3,05% à 11 (+1)
EAJ-PNV: 1,20% à 6 (-1)
ESQUERRA: 1,17% à 3 (-5)
IU: 3,80% à 2 (-3)
BNG: 0,82% à 2
CC-PNC: 0,65% à 2 (-1)
UPyD: 1,20% à 1 (+1)
NA-BAI: 0,24% à 1 (+1)

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo tornaré a votar ERC quan deixi de pactar amb partits espanyolistes i canvii el rumb del partit.

Indepèndencia és només possible des de polítiques fetes des de Catalunya!

Visca la Terra!!!

Clara ha dit...

Si us plau poseu el nom quan escriviu..trobo molt feo que no hi consti...

Jo vaig dubtar, però finalment vaig votar a Esquerra, i no me'n penedeixo... L'abstenció va fer molt mal a Esquerra, però també gràcies aquesta, una mica més i els sociates treuen majoria absoluta.

Anònim ha dit...

Bones!
Heu entrat a l'"ex-bloc" del blocat??
Mireu l'article dels 3 savis! Hi ha 77 comentaris!! I tots ells molt, molt (extranys o estranys) jeje... això de la "x" sempre em confon...

Anònim ha dit...

a veure, Clara, no estic d'acord amb l'afirmació de que: gràcies a l'abstenció els socialistes casi treuen majoria absoluta.
Primer de tot, per que normalment el gruix més considerable d'abstencions són de gent que es posicionen a l'esquerra del marc ideològic. Per aquest motiu el Zapatero i companyia van demanar a crits que la gent anés a votar, perquè l'absetenció era l'única arma que podia fer que el PP aconseguís guanyar aquestes eleccions.
Estic d'acord amb tu quan dius que l'abstencionisme va fer molt mal a Esquerra, però crec que el que va fer més mal a Esquerra va ser la bipolartizació. Ja que, encara que molts votants d'Esquerra passessin a l'abstenció, la majoria de vots que ha perdut Esquerra en aquestes eleccions han estat a favor dels Socialistes. El mateix li ha passat a IU.
-Anna Maria-

Clara ha dit...

Bé.. això de l'abstenció podia haver donat la majoria als socialistes ho vaig posar perquè son vots que ha perdut esquerra. Els escons que ha perdut esquerra a catalunya els han guanyat els socialistes, i no solament per haver rebut més vots, sinó perquè els altres partits (Esquerra i ininciativa) n'han rebut menys.

No se si aquesta vegada m'he explicat..XDD

Anònim ha dit...

tenim fotos del dia del concert de dijous paella??

Anònim ha dit...

:(

no preguntau pels exàmens sisplau...

Anònim ha dit...

Per què ningú penja fotos ja?!?!